domingo, 7 de febrero de 2016

Número 11. Visita familiar a l'Hort del Carles

HORTS – C.E.I.P. CARLES SALVADOR - 2015/2016

Número 11
 07 / 02 / 2016
VISITA FAMILIAR A L' HORT DEL CARLES

El passat Diumenge 7 de febrer vàrem reunir-nos a l'Hort del Carles un grup de famílies, 17 en total, per a vore "in situ" l'entorn dels horts urbans de Benimaclet.

 Explicàrem com estem desenvolupant l'activitat enguany, propiciant visites de totes les classes del col.legi cada dos o tres mesos, amb una estreta coordinació amb les tutores.

Des de l'inici del curs i fins hui, ens han visitat dos vegades els xiquets i xiquetes d'Infantil 4 i 5 anys i Primaria, Primer, Segon, Tercer i Quart, i tenim pendent la segona visita de 5é i 6é. En cada visita sembren plantes de temporada i fan el seguiment de les ja plantades en visites anteriors.

Tots treballen molt, i així ho varen contar a les seues famílies.

Estiguèrem presents quan va començar el reg. L'aigua arribà de la sèquia de Mestalla i començà a distribuïr-se pels horts. Fins i tot tinguèrem la nostra cascada !! 

També contàrem que l'Hort del Carles pertany al conjunt dels horts urbans de Benimaclet i que per això, té unes obligacions comunitaries que es deuen fer de tant en tant.

Són tasques de control del reg que cal fer tots els diumenges de dos mesos consecutius, cada any i mig, aproximadament, i la col.laboració en treballs comunitaris que es fan per al conjunt de tots els horts que toca fer un dissabte cada deu mesos.

Per eixample, comentàrem a les famílies que n'hi ha hagut un problema amb la impermeabilització de la sèquia principal del reg i inunda sistematicament el nostre hort escolar. Això requerix una reparació que la farà un equip de treballs comunitaris del conjunt dels horts.

Vàrem fer també una collita. Molt dels xiquets i xiquetes es portaren maduixes, romer i marialluïsa. 

 A les sis i mitja de la vesprada, quan es posà el sol i començà a fer-se'n fosc es quan concloguèrem la visita. 

 El vàrem passar molt bé !!

No hay comentarios:

Publicar un comentario